Baggrunden

Baggrunden

Min baggrund for bloggen er dels min uddannelser inden for såvel træning som skadesterapi og dertil min egen sportslige erfaring.

Jeg har helt fra barnsben været meget aktiv og dyrket en række forskellige sportsgrene, såsom gymnastik, badminton, svømning og ridning, i mine store tenage år blev der tilføjet boksning, muay thai, fitness, zumba og løb. Men det har aldrig lægget i kortene at jeg skulle blive konkurrenceatlet, jeg havde ikke rigtigt det der konkurrencegen, eller det vågnede ihvertfald først for alvor op efter at jeg fik øjnene op for løb og triatlon.

EM Geneve – 2015

Efter min graviditet begyndte jeg at løbe en del, men døjede meget med skader især i form af skinnebensbetændelse. Da både min far og min søster på det tidspunkt var startet med at dyrke triatlon tænkte jeg, det skal jeg da også prøve. Jeg havde jo som noget yngre svømmet en hel del og tænkte det kommer hurtigt igen. Og det gjorde det heldigvis også og det viste sig at være en god kombination for mine skader at dyrke de flere forskellige typer sport samtidigt.

Jeg kommer fra en familie hvor det altid har været meget almindeligt at man nørdede lidt (læs ret meget) med de ting man går op i. Denne naturlige nysgerrighed og ønsket om at tilegne sig så megen og kompetent viden på områderne, er det der har dannet grundlag for den samlede vidensbank jeg har i dag.

Da jeg dyrkede triatlon krævede det en masse træning og det blev en livsstil. Min hverdag var struktureret omkring min familie, mit  job og min træning. Det kræver en plan og en del prioritering at ville en sport så meget, men har man motivationen og drivkraften så finder man også mulighederne.

d. 29, maj 2016 var jeg i den bedste form jeg har været i på noget tidpunkt. Jeg svømmede godt, løb godt og cyklede godt, efter min standard (cyklingen var ikke min stærke disciplin), jeg var trimmet og helt klar på startstregen ved årets EM på sprintdistancen som dette år blev afviklet i Lissabon.

EM Lissabon – 2016

Desværre satte et styrk på cyklen ca. 500 m ude på cykelruten en brat ende for det stævne. Forventningen var ellers høje, efter en god sæson i 2015, en offseason sæson ind over vinteren, som havde budt på den ene solide træningsblok efter den anden og en krop som virkede klar. Billedet (til venstre) er taget få timer efter styrtet og desværre udviklede blødningerne sig en del og specielt hofte, lænd og højre forlår (ses ikke på billedet) blev hårdt ramt. Det så egentligt ikke så slemt ud og forventningen lige efter, var da også at det blot var lidt knubs, der nok skulle forsvinde hurtigt og så var jeg klar igen.

Desværre var især lænd og højre forlår hårdt ramt og samtidig blussede nogle tidligere problemer med lavt blodtryk op igen.

Trods min viden omkring træning og især genoptræning, min viden om kroppen og om den mentale del af det at være atlet, så formåede jeg ikke at holde min motivation oppe. Den forsvandt fuldstændigt og hvad der tidligere har været et overskud og et drive, blev et underskud og jeg bebrejdede mig selv at jeg ikke kom igang og at jeg ikke kunne det jeg kunne før.

Her 2,5 år efter er motivationen til træning og konkurrence kommet igen. Meget hjulpet på vej af en række kompetente mennesker i det danske sygehusvæsen og for min krops vedkommende specielt hjulpet på vej af Mark Ebbesen (Osteapat D.O stud 5. år og autoriseret fysioterapeut, indehaver af Køge Bugt og Møn Ryg og Knæcenter). Men den største motivator har uden tvivl været min 11 årige søn som har kørt sit første år som U13 licensrytter inden for landevejscykling. Træning med ham og deltagelse ved hans konkurrencer vækkede noget i mig igen, som jeg var sikker på ikke var der mere, og trods at cyklingen var min dårligste disciplin som triatlet bliver det nu den jeg vil ud og prøve kræfter med.

Træningen er så småt startet op, der bliver styrketrænet en del for at få kroppen helt op i gear igen og der er også efterhånden blevet trillet en del km på cyklen. Der er nu styr på blodtryk (håber vi), låret er stærkt igen og ryggen er ved at være på plads. Så inden så længe bliver træningen igen lagt i struktur, så jeg kan blive klar til sæsonen 2019.

Og du kommer til at kunne følge med i det hele her på bloggen 🙂

Skriv et svar